Arbeidsrecht

Update: verruiming onbelaste reiskostenvergoeding tóch verlengd

Eerder hebben we u geïnformeerd over het onbelast doorbetalen van de vaste reiskostenvergoeding aan werknemers nu werknemers meer thuiswerken en minder reiskosten maken. De tijdelijke verruiming van het onbelast doorbetalen van de vaste reiskosten zou eindigen per 1 januari 2021.

Echter, het kabinet heeft nu besloten ook voor januari 2021 toe te staan dat werkgevers de vaste reiskostenvergoeding onbelast mogen doorbetalen aan hun werknemers. De tijdelijke verruiming van de regelgeving omtrent de vaste onbelaste reiskostenvergoeding geldt nu tot in ieder geval 1 februari 2021.

Dit betekent dat, indien de reiskosten van werknemers niet (volledig) gemaakt worden, bijvoorbeeld doordat werknemers thuiswerken, werkgevers de vaste vergoeding toch onbelast mogen uitbetalen aan hun personeel in januari 2021. Let wel, dit mag alleen indien de vaste reiskostenvergoeding al vóór 13 maart 2020 aan werknemers werd toegekend.

In januari 2021 zal bekend worden gemaakt hoe het kabinet de regeling omtrent de onbelaste vaste reiskostenvergoeding wil vormgeven vanaf 1 februari 2021. Uiteraard zullen we u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Voor meer informatie of vragen over het bovenstaande kunt u contact opnemen met mr. Ron Andriessenmr. Francis ten Broeke of mr. Liza Krijgsheld van de sectie Arbeidsrecht.

Labré advocaten stelt haar nieuwsberichten zorgvuldig samen op basis van de op dat moment geldende regelgeving. Onze nieuwsberichten kunnen door de actualiteit worden achterhaald en hebben een algemeen karakter waardoor zij niet als juridisch advies kunnen worden beschouwd.

Dit artikel delen:

Menu