+31 (0) 20 30 520 30
+31 (0) 6 839 032 97

Jaap van der Steenhoven – Advocaat

Jaap werkt binnen de sectie ondernemings- en insolventierecht. Hij adviseert en procedeert op het gebied van contracten, samenwerkingsvormen, financieringen, (de uitwinning van) zekerheden en aandeelhoudersgeschillen. Daarnaast adviseert hij een breed scala aan ondernemingen, bestuurders, financiers en aandeelhouders over herstructureringen, bestuurdersaansprakelijkheid en (naderende) faillissementen.

Jaap heeft een pragmatische en doelgerichte aanpak, waarbij hij tot het uiterste gaat om voor zijn cliënten het beste resultaat te bereiken.

Jaap heeft gestudeerd aan de Universiteit Utrecht, waar hij in 2016 cum laude de master Privaatrecht afrondde. Naast het Engels is hij tevens het Spaans en Italiaans machtig. Na zijn studie is Jaap in 2016 als advocaat begonnen bij Simmons & Simmons, waar hij zich specialiseerde in het insolventierecht, financieringen en zekerheden. In 2021 maakte Jaap de overstap naar Labré.

Mr. Van der Steenhoven heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd: Insolventierecht (Faillissementen en Surceance van betaling) en Ondernemingsrecht (Bestuurdersaansprakelijkheid, fusies en overnames en Vennootschappen). Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

https://zoekeenadvocaat.advocatenorde.nl/advocaten/amsterdam/de-heer-mr-jg-van-der-steenhoven/11823347917