+31 (0) 20 30 520 30
+31 (0) 6 53 93 04 14

Nathalie Berenschot – Advocaat

Nathalie is specialist op het gebied van het huurrecht, VVE-recht, bouwrecht en de koop en verkoop van vastgoed.

Zij houdt zich onder meer bezig met het opstellen en beoordelen van huurovereenkomsten en het oplossen van geschillen rond huurprijzen, huurbeëindiging, servicekosten, herontwikkeling, renovaties en gebreken. Ze adviseert VVE-bestuurders en VVE-leden (appartementsrechteigenaars) onder meer over de wijze waarop geldige besluiten kunnen worden genomen en aangevochten. In het bouwrecht staat Nathalie cliënten bij in geschillen over koopcontracten en aannemingsovereenkomsten. Bijvoorbeeld over contractuele boetes en non-conformiteit bij de koop en verkoop van vastgoed.

Haar aanpak is kenmerkend. Ze bouwt al snel een vertrouwensband op en zal je precies vertellen hoe ze over je zaak denkt en het verhaal niet mooier maken dan het is. Ze onderscheidt zich door haar praktische advies, pragmatische instelling. Het cliëntbelang is voor haar altijd leidend. Ze zoekt het liefst eerst naar een oplossing, voordat ze naar zware juridische middelen grijpt.

Nathalie is in 2002 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Nadien heeft zij uitgebreide proceservaring opgedaan bij diverse middelgrote nichekantoren gespecialiseerd in het vastgoed.

Nathalie is lid van de Lighthouse Club Nederland (departement Amsterdam). Een club waar de bouw- en vastgoedsector elkaar ontmoet en kennis uitwisselt.

Mr. Berenschot heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: Huurrecht.

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

https://zoekeenadvocaat.advocatenorde.nl/advocaten/amsterdam/mevrouw-mr-fm-ten-broeke/11414362353