+31 (0) 20 30 520 30
+31 (0) 6 21 21 06 18

Ron Andriessen – Partner

Ron adviseert ondernemingen over zaken als overgang van onderneming, outsourcing, collectief ontslag, harmonisatie van arbeidsvoorwaarden, concurrentiebedingen en medezeggenschap.

Tot de vaste cliënten van Ron behoort een aantal grote en middelgrote (inter)nationale ondernemingen, zoals Dell, Aurelius en Quest. Ron heeft daardoor veel ervaring met het vertalen van Nederlandse uitdagingen in voor buitenlandse stakeholders begrijpelijke oplossingen. Daarnaast staat Ron veel grote en middelgrote Nederlandse ondernemingen bij, waaronder Transavia, Colliers en The Society Shop en Holland & Barrett.

Ron kiest voor een praktische aanpak, met rechtstreeks contact en heldere adviezen waar zijn cliënten direct mee vooruit kunnen. Om tot de best passende oplossing te komen gaat Ron altijd op zoek naar de vraag achter de vraag. Zijn cliënten weten deze laagdrempelige en snelle aanpak zeer te waarderen, reden waarom Ron voor veel van zijn vaste cliënten als vraagbaak voor HR-medewerkers en sparring partner voor decision makers fungeert.

Ron heeft in 1996 de HEAO, afstudeerrichtingen HRM en Management Economie en Recht afgerond. Daarna begon hij aan een studie rechten aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waar hij in 1999 afstudeerde. Vervolgens werkte hij tien jaar als advocaat en Senior Counsel bij Boekel De Nerée (nu Dentons), waarna hij in 2009 overstapte naar Labré.

Ron heeft de Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA) gevolgd. Hij is lid van de Europese (EELA), Nederlandse (VAAN) en Amsterdamse (VAAA) Verenigingen van Arbeidsrecht Advocaten.

Ron geeft regelmatig presentaties, workshops en lezingen over zijn vakgebied, bijvoorbeeld inhouse bij cliënten. Daarnaast organiseert hij met Labré seminars over actuele onderwerpen binnen het arbeidsrecht.

Ron is lid van de bezwarencommissie sociaal plan van Kas Bank N.V. en voorzitter van de bezwarencommissie sociaal plan van Boehringer Ingelheim.

Mr. Andriessen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: Arbeidsrecht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

https://zoekeenadvocaat.advocatenorde.nl/advocaten/amsterdam/de-heer-mr-rcm-andriessen/14599619794