+31 (0) 20 30 520 30
+31 (0) 6 835 206 55

Douwe op de Hoek – Advocaat

Douwe op de Hoek adviseert en procedeert op het gebied van het bestuursrecht. Douwe staat voornamelijk vastgoedondernemers en horecabedrijven bij, maar treedt ook op voor overheidsinstellingen en particulieren. Douwe beschikt over een ruime expertise in onder andere ruimtelijke ordeningsrecht, horecarecht, huisvestingsrecht, bestuurlijke handhaving, openbare orderecht, Wet Bibob en de Wet openbaarheid van bestuur.

Douwe beschikt over veel ervaring met het functioneren van het openbaar bestuur, onder meer omdat hij in een vorige functie als juridisch adviseur van de overheid heeft gewerkt. Zijn cliënten mogen rekenen op rechtsbijstand van hoog niveau. Persoonlijk contact en een goede communicatie met cliënten staan bij Douwe hoog in het vaandel.

Douwe studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij in 2004 afstudeerde. Na zijn studie werkte Douwe ruim drie jaar als juridisch adviseur bij de gemeente Zandvoort, waarna hij de overstap naar Labré maakte.

Douwe is lid van de Vereniging voor Bestuursrecht (VAR).

Douwe geeft regelmatig presentaties en lezingen over zijn vakgebied.

Mr. Op de Hoek heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: Bestuursrecht (Bestuursprocesrecht, Europees recht en Handhavingsrecht). Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

https://zoekeenadvocaat.advocatenorde.nl/advocaten/amsterdam/de-heer-mr-d-op-de-hoek/11635116227