Ondernemings- & insolventierecht

We treden op voor gevestigde (internationale) ondernemingen, maar ook voor start- en scale-ups, financiers, aandeelhouders en individuele bestuurders. We zijn gespecialiseerd in overnames, joint-ventures, (financiële) herstructureringen en (pre-)insolventiesituaties. Daarnaast adviseren we over (her)financieringen, financieringsstructuren en de bijbehorende documentatie en we procederen met regelmaat over uitwinning van zekerheden.

Tevens hebben we veel ervaring met corporate governance. We adviseren regelmatig over governancestructureren, aandeelhoudersovereenkomsten, certificering en aandeelhoudersgeschillen.

Enkele advocaten van de sectie Onderneming- en insolventierecht worden regelmatig door de rechtbank als curator in faillissementen benoemd. Daardoor zijn wij bij uitstek in staat om te adviseren in situaties waarin het voortbestaan van een onderneming op het spel staat, zoals bij een herstructurering, doorstart of akkoord. Maar ook als er sprake is van bestuurdersaansprakelijkheid kunnen we u helpen. We weten immers hoe een curator denkt en werkt. Daar houden we in onze aanpak rekening mee.

Team

Jordi de Pijper

Professional Support Lawyer (niet beëdigd) / Transactie Manager

Ook in (internationale) geschillen over commerciële contracten en incasso kunt u bij Labré terecht. We zijn gewend om in vreemde talen te communiceren, waaronder het Engels, Duits en Italiaans. Voor zaken waarop buitenlands recht van toepassing is kunnen wij bovendien gebruik maken van Warwick Legal Network, het mondiale netwerk van onafhankelijke advocatenkantoren waarbij wij zijn aangesloten.

Informatie voor crediteuren in faillissementen

Het indienen van uw vordering is heel eenvoudig:

  • U gaat naar de website www.claimsagent.nl.
  • U registreert zich als crediteur door middel van een beveiligde internetverbinding. U krijgt direct per e-mail inloggegevens voor toegang tot uw eigen account. Bovendien krijgt u bij registratie een handige checklist met tips, waarmee u de kans verkleint dat u belangrijke zaken over het hoofd ziet.
  • U kiest vervolgens het faillissement waarvan u crediteur bent. In drie stappen dient u met een online formulier uw vordering in. Als u alle vragen op het formulier juist en volledig hebt ingevuld, bent u er zeker van dat u alle benodigde gegevens hebt verstrekt. U kunt daar ook scans van bewijsstukken uploaden.
  • Uw vorderingen worden dan automatisch geplaatst op de voorlopige crediteurenlijst in dit faillissement. U ontvangt daarvan direct per e-mail een bevestiging.
  • U wordt vriendelijk verzocht om uw vordering altijd
    via www.claimsagent.nl in te dienen. Dit geldt óók indien u uw vordering al langs andere weg bij de curator kenbaar heeft gemaakt.
  • Het gebruik van www.claimsagent.nl is gratis. Als het faillissement leidt tot een uitkering van gelden aan u, krijgt u daarvan automatisch bericht.

Faillissementsverslagen

Faillissementenverslagen kunt u hier inzien.

Daarom een advocaat ondernemingsrecht van Labré

Labré mag een breed scala aan ondernemingen tot haar cliënten rekenen, van klein tot groot en zowel nationaal als internationaal. Daarbij treden wij veelvuldig voor ondernemingen in de retail-, vastgoed, horeca- en IT-branche. Daarnaast werken we voor financiers en investeerders en aandeelhouders. Deze brede blik maakt dat wij snel kunnen schakelen en u altijd van praktisch advies kunnen voorzien.

Ons laatste nieuws

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan gerust contact op met één van de advocaten van het team ondernemingsrecht. Wij vertellen u graag meer over ons kantoor, ons werk en wat wij voor u kunnen betekenen.