Laura Pordon – Advocaat

Laura maakt deel uit van de sectie ondernemings- en -insolventierecht. Zij houdt zich onder meer bezig met het adviseren over en opstellen van contracten, algemene voorwaarden en aandeelhoudersovereenkomsten. Daarnaast adviseert Laura cliënten over samenwerkingsvormen en fusies en overnames.

In de faillissementspraktijk houdt Laura zich bezig met het adviseren van en procederen voor cliënten die in zwaar weer zijn terechtgekomen en ondernemingen die zaken moeten doen met ondernemingen in zwaar weer. Daarnaast staat zij haar collega’s bij als zij door de rechtbank Amsterdam als curator in faillissementen worden benoemd.

Laura is analytisch sterk en nuchter. Dit resulteert in een praktische aanpak van juridische vraagstukken. In de communicatie is Laura open, toegankelijk en direct.

Laura heeft in 2018 haar master Privaatrecht: Commerciële Rechtspraktijk afgerond. Dit deed zij aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie was Laura assistent van een WSNP-bewindvoerder en heeft zij zich als vrijwilliger ingezet voor de Rechtswinkel Noord-Holland Noord. Daarnaast was zij student-stagiair en paralegal bij Labré. Voordat zij in september 2019 als advocaat weer terugkeerde bij Labré heeft zij een aantal maanden door Zuid-Afrika gereisd.

Laura is lid van de Vereniging van Jonge Insolventierecht Advocaten (JIRA).