+31 (0) 20 30 520 30
LinkedIn

Sjef Bartels – Partner

Sjef adviseert en procedeert over contracten, samenwerkingsvormen, financieringen en (de uitwinning van) zekerheden. Hij begeleidt zowel kopers als verkopers in M&A-trajecten en hij heeft diverse scale-ups geadviseerd bij financieringsrondes met (informal) investors.

Daarnaast adviseert Sjef aandeelhouders en bestuurders in ‘distressed’ scenario’s: reorganisaties, herstructureringen en faillissementen. Omdat Sjef regelmatig door de rechtbank tot curator in faillissementen wordt aangesteld kan hij daarbij goed inschatten wat een curator belangrijk vindt. Tot slot heeft Sjef veel ervaring met procedures over bestuurdersaansprakelijkheid.

Sjef adviseert ook in het Engels, Italiaans en Duits. Hij mag dan ook een breed scala aan ondernemingen tot zijn cliënten rekenen, van klein tot groot en zowel nationaal als internationaal. Daarnaast treedt Sjef op voor aandeelhouders, financiers en investeerders. De aanpak van Sjef is in eerste instantie niet gericht op escalatie van een conflict, maar op het oplossen van het conflict. Komt het toch tot procederen, dan speelt hij hard op de zaak, maar niet op de man. Zijn cliënten geven aan het prettig te vinden dat Sjef toegankelijk en gemakkelijk bereikbaar is.

Sjef studeerde in 1999 af aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Tijdens zijn studie bracht hij een jaar door aan de Universiteit van Bologna. Na zijn afstuderen werkte Sjef een aantal jaar als inhouse counsel bij ING Groep. In 2001 stapte hij over naar de advocatuur en werkte hij onder meer bij Nauta Dutilh, waaronder twee jaar in Londen.

Menu