Arbeidsrecht

“Wet flexibel werken” aangenomen

Op 14 april 2015 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel “Wet flexibel werken” aangenomen. Op grond van deze wet kunnen werknemers straks bij hun werkgever een verzoek doen om, naast de omvang van de arbeid, ook de arbeidstijden en de arbeidsplaats aan te passen. Dit recht zal worden vastgelegd in de nu al geldende “Wet aanpassing arbeidsduur” die voortaan als “Wet flexibel werken” door het leven zal gaan.

Onder de nieuwe “Wet flexibel werken” kunnen werknemers die tenminste 26 weken voorafgaand aan het beoogde tijdstip van de aanpassing in dienst zijn bij een werkgever, schriftelijk verzoeken de arbeidsduur, de arbeidsplaats en/of de werktijden aan te passen. De werkgever mag zo’n verzoek alleen weigeren indien zwaarwegende bedrijfs- en/of dienstbelangen zich daartegen verzetten. Daarbij kan gedacht worden aan redenen van roostertechnische aard, redenen op het gebied van veiligheid en/of redenen van financiële of organisatorische aard.

Over de invoeringsdatum van de hiervoor besproken wijzigingen zullen wij u nog nader informeren.

Voor meer informatie of vragen over het bovenstaande kunt u contact opnemen met mr. Ron Andriessenmr. Francis ten Broeke of mr. Liza Krijgsheld van de sectie Arbeidsrecht.

Labré advocaten stelt haar nieuwsberichten zorgvuldig samen op basis van de op dat moment geldende regelgeving. Onze nieuwsberichten kunnen door de actualiteit worden achterhaald en hebben een algemeen karakter waardoor zij niet als juridisch advies kunnen worden beschouwd.

Dit artikel delen: