Arbeidsrecht

Versnelde verhoging van de AOW-leeftijd met ingang van 2016 een feit

In onze laatste nieuwsbrief informeerden wij u – onder meer – over de stapsgewijze verhoging van de AOW-leeftijd en de plannen tot verkorting van de termijn waarin de nieuwe AOW-leeftijd van 67 jaar zou moeten zijn bereikt. Deze plannen zijn op 2 juni 2015 door de Eerste Kamer aangenomen. Als gevolg zal niet pas in 2023 de AOW-leeftijd op 67 liggen, maar al in 2021.

In 2015 zullen deze nieuwe regels nog geen gevolgen hebben, maar vanaf 1 januari 2016 zal de AOW-leeftijd versneld, met 3 maanden per jaar gaan stijgen. Vanaf 2019 met 4 maanden per jaar. Wilt u nagaan wat dit voor u of voor uw medewerkers betekent? U kunt dit eenvoudig nagaan via de website van de overheid: bereken uw AOW-leeftijd.

Voor meer informatie of vragen over het bovenstaande kunt u contact opnemen met mr. Ron Andriessen, mr. Saskia Boonstra of mr. Francis ten Broeke van de sectie Arbeidsrecht.

Labré advocaten stelt haar nieuwsberichten zorgvuldig samen op basis van de op dat moment geldende regelgeving. Onze nieuwsberichten kunnen door de actualiteit worden achterhaald en hebben een algemeen karakter waardoor zij niet als juridisch advies kunnen worden beschouwd.

Dit artikel delen:

Menu