Arbeidsrecht

Opnieuw uitstel handhaving Wet DBA

Recent heeft staatssecretaris Wiebes aangekondigd dat de handhaving van de Wet DBA opnieuw wordt uitgesteld. Dit keer tot 1 juli 2018. Er geldt een uitzondering voor kwaadwillenden. We informeerden u eerder ook over uitstel van de handhaving tot 1 januari 2018.

Wiebes heeft toegezegd nog voor het zomerreces helderheid te geven over het verdere traject en de gevolgen hiervan voor de opschorting van de handhaving.

Het vervolg in het DBA-dossier zal afhankelijk zijn van de keuzes die een nieuw kabinet maakt. Omdat het kabinet het belangrijk vindt dat opdrachtgevers- en nemers voldoende tijd krijgen zich aan te passen, heeft Wiebes nu tot dit verdere uitstel van de handhaving besloten.

Bij nieuwe ontwikkelingen, stellen we u weer via deze website op de hoogte. 

Voor meer informatie of vragen over het bovenstaande kunt u contact opnemen met mr. Ron Andriessenmr. Francis ten Broeke of mr. Liza Krijgsheld van de sectie Arbeidsrecht.

Labré advocaten stelt haar nieuwsberichten zorgvuldig samen op basis van de op dat moment geldende regelgeving. Onze nieuwsberichten kunnen door de actualiteit worden achterhaald en hebben een algemeen karakter waardoor zij niet als juridisch advies kunnen worden beschouwd.

Dit artikel delen: