Arbeidsrecht

Wetsvoorstel Werk en Zekerheid aangenomen

Het wetsvoorstel Werk en Zekerheid is op 10 juni 2014 door de Eerste Kamer aangenomen. Dit betekent dat de ingrijpende wijziging in het ontslagrecht, de versobering van de WW en beperkingen op het gebied van flexibele arbeid definitief zullen worden doorgevoerd.

De eerste wijzigingen stonden al gepland voor 1 juli 2014. De Minister heeft echter aangekondigd dat de betreffende maatregelen ten aanzien van contracten voor bepaalde tijd worden uitgesteld tot 1 januari 2015. De overige wijzigingen in het ontslagrecht staan gepland voor 1 juli 2015 en de versobering van de WW vindt gefaseerd plaats.

Zodra de definitieve wetsteksten beschikbaar zijn zal Labré u door middel van een speciale nieuwsbrief op de hoogte brengen van de belangrijkste wijzigingen. Waar mogelijk zullen wij suggesties doen om op de komende wijzigingen te anticiperen.

Voor meer informatie of vragen over het bovenstaande kunt u contact opnemen met mr. Ron Andriessenmr. Francis ten Broeke of mr. Liza Krijgsheld van de sectie Arbeidsrecht.

Labré advocaten stelt haar nieuwsberichten zorgvuldig samen op basis van de op dat moment geldende regelgeving. Onze nieuwsberichten kunnen door de actualiteit worden achterhaald en hebben een algemeen karakter waardoor zij niet als juridisch advies kunnen worden beschouwd.

Dit artikel delen: