Bestuursrecht

Nieuwe coalitie Amsterdam kondigt hervorming woonregels aan

In het coalitieakkoord 2014-2018 (Amsterdam is van iedereen) is met betrekking tot nieuwe woonvormen opgenomen dat een aantal klassieke Amsterdamse regels over bewoning zullen worden losgelaten om te kunnen voldoen aan nieuwe wensen tot samenwonen, zoals het toestaan van huishoudens met meer dan twee volwassenen. In het coalitieakkoord worden als voorbeelden genoemd bij elkaar wonende gescheiden gezinnen, woningdelers en zogenaamde kangoeroehuishoudens (ouderen maken met hun kinderen gebruik van een semi-gescheiden woning).

Hoe dit voornemen wordt omgezet in beleid, en wat de consequenties hiervan zijn voor het huidige beleid, is op dit moment nog niet bekend.

Labré advocaten zal de ontwikkeling van het aangekondigde nieuwe nieuw beleid nauwgezet volgen en daarover nader berichten.

Voor meer informatie of vragen over het bovenstaande kunt u contact opnemen met mr. Ramon Riddermr. Douwe op de Hoek of mr. Stephanie Beaufort van de sectie Bestuursrecht.

Labré advocaten stelt haar nieuwsberichten zorgvuldig samen op basis van de op dat moment geldende regelgeving. Onze nieuwsberichten kunnen door de actualiteit worden achterhaald en hebben een algemeen karakter waardoor zij niet als juridisch advies kunnen worden beschouwd.

Dit artikel delen: