Arbeidsrecht

Update: verruiming onbelaste reiskostenvergoeding verlengd tot 1 april 2021

Eerder hebben we u geïnformeerd over het onbelast doorbetalen van de vaste reiskostenvergoeding aan werknemers nu werknemers meer thuiswerken en minder reiskosten maken. De tijdelijke verruiming van het onbelast doorbetalen van de vaste reiskosten zou eindigen per 1 januari 2021. In januari 2021 is de verruiming met een maand verlengd tot 1 februari 2021.

Nu heeft het kabinet bekend gemaakt dat het nieuwe pakket steunmaatregelen ook de verruiming voor het onbelast doorbetalen van de vaste reiskostenvergoeding wordt verlengd tot 1 april 2021. Werkgevers mogen dus de vaste reiskostenvergoeding onbelast blijven doorbetalen aan hun werknemers tot in ieder geval 1 april 2021.

Dit betekent dat, indien de reiskosten van werknemers niet (volledig) gemaakt worden, bijvoorbeeld doordat werknemers thuiswerken, werkgevers de vaste vergoeding toch onbelast mogen uitbetalen aan hun personeel in de maanden januari, februari en maart 2021. Let wel, dit mag alleen indien de vaste reiskostenvergoeding al vóór 13 maart 2020 aan werknemers werd toegekend. Voor werknemers die ná 13 maart 2020 in dienst zijn gekomen geldt de verruiming dus niet.

Indien u vragen heeft over dit onderwerp of hulp wilt bij het aanpassen van de reiskostenregeling, kunt u contact met ons opnemen.

Uiteraard zullen we u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Voor meer informatie of vragen over het bovenstaande kunt u contact opnemen met mr. Ron Andriessenmr. Francis ten Broeke of mr. Liza Krijgsheld van de sectie Arbeidsrecht.

Labré advocaten stelt haar nieuwsberichten zorgvuldig samen op basis van de op dat moment geldende regelgeving. Onze nieuwsberichten kunnen door de actualiteit worden achterhaald en hebben een algemeen karakter waardoor zij niet als juridisch advies kunnen worden beschouwd.

Dit artikel delen: