+31 (0) 20 30 520 30
+31 (0) 6 38 22 87 04

Stefan Pentinga – Counsel

Stefan is gespecialiseerd in het vastgoedrecht, waaronder het huur- en bouwrecht. Zo adviseert en procedeert Stefan onder meer over huur- en koopovereenkomsten, gebreken aan verhuurd en verkocht onroerend goed, geschillen binnen of met VvE’s, de aansprakelijkheid van aannemers en (ver)huurders en courtagegeschillen.

Stefan staat een breed scala aan ondernemingen bij, van grote internationaal opererende beleggers en middelgrote ondernemingen tot particuliere vastgoedbeleggers.

Dat begint met een reële inschatting van de haalbaarheid van het beoogde resultaat, gevolgd door een helder advies en plan van aanpak. Vervolgens is een goede samenwerking met de cliënt voor Stefan essentieel om tot een zo optimaal mogelijk resultaat te komen. Daarbij kan het in het belang van de cliënt zijn om te schikken. Moet er toch worden geprocedeerd? Dan behartigt Stefan de belangen van zijn cliënt met verve en strijdt hij met open vizier.

Stefan studeerde Recht & Management aan de Universiteit van Tilburg. Daar studeerde hij in 2010 ‘met genoegen’ af. Tijdens zijn studie nam hij deel aan een uitwisselingsprogramma met Uppsala University in Zweden. Na zijn studie werkte Stefan eerst een aantal jaar bij Holla Advocaten en NeXt Advocaten, waarna hij de overstap naar Labré maakte.

Stefan heeft de postacademische specialisatieopleiding Onroerend Goedrecht van de Grotius Academie afgerond. Hij is lid van de Vereniging Vastgoed Juristen (VVJ), de Vereniging Jonge Onroerend goed Juristen (VJOJ), Jong Onroerend goed Amsterdam (JOA) en de Vereniging voor Bouwrecht (VBR).

Mr. Pentinga heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: Vastgoedrecht (Bouwrecht, Burenrecht, Erfdienstbaarheid). Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.